Elérhetőségeink

Biopsol Kereskedelmi, Gyártó és Szolgáltató Kft.
Cím: 1023 Budapest, Bécsi út 3-5.
Email: info@biopsol.hu

Szennyvíziszapból hatékony, államilag elismert termék

Hazánk komoly törekvése, hogy megtalálja a 91/271/EGK irányelv alapján elvárt csatornázottság előrehaladtával egyre nagyobb mennyiségben jelentkező kommunális szennyvíziszapok optimális kezelésének és hasznosításának komplex formáját, amely stratégiailag jól megtervezett, gazdaságos és környezettudatos, agrárigényeket is szem előtt tartva végleges és fenntartható.

Miért szükséges és hasznos a komposztálás biológiai irányítása?

A spontán komposztálódás lassú folyamat, szennyvíziszap esetén pedig komoly biológiai kockázatok jelentkezhetnek biológiai beavatkozás és irányítottság nélkül. Az irányított komposztálással elkerülhetőek a biológiai kockázatok, például Escherichia coli (kólibaktérium v. kólibacilus) fertőzés a növény élettanilag káros pentozán hatás és a polifág paraziták által okozott károk, valamint biztosan komposztálódási folyamatról beszélhetünk és nem korhadásról vagy rothadásról, mindez a spontán eljárások idejének töredéke alatt. A legfontosabb: állami engedéllyel rendelkező, értékesíthető terméket kapunk, ami korlátozás nélkül forgalmoba hozható, felhasználható.

Országos Hulladékgazdálkodási terv

A dokumentumot a Kormány megtárgyalta és a 2014–2020 közötti időszakra szóló Országos Hulladékgazdálkodási Tervről szóló 2055/2013. (XII. 31.) Korm. határozattal elfogadta. A dokumentum magában foglalja továbbá a 2020-ig terjedő szakmapolitikai célkitűzéseket, a szakterületi célok eléréséhez szükséges intézkedéseket.

23/2003. (XII. 29.) KvVM rendelet

E rendelet szabályozza a biohulladékok kezelését és a komposztálás műszaki követelményeit.

36/2006 (V.18.) FVM, termékengedélyeztetés

 

Szennyvíziszapból biológiai irányított komposztálással termék

szennyvíziszap hasznosítása a mezőgazdaságban

A szennyvíziszap alapú termékkomposzt AKG-s területen is felhasználható

A szennyvíziszap felhasználásával készült termékkomposzt, hasonlóan a műtrágyákhoz engedélyköteles termésnövelő anyag. A termésnövelő komposzt a termésnövelő anyagok engedélyezéséről, tárolásáról, forgalmazásáról és felhasználásáról szóló 36/2006. (V. 18.)  FVM rendelet szigorú kritériumrendszerének megfelel. Tovább

NAK szórólap letöltése